Romerska siffror 264
I romerska siffror skrivs siffran 264 som CCLXIV.
264 = CCLXIV
Vad är 264 i romerska siffror?
För att omvandla talet 264 till romerska siffror måste vi först skriva det i sin expanderade form. Detta kan göras genom att bryta ner 264 i sina beståndsdelar, som i det här fallet skulle vara 100 + 100 + 50 + 10 + 5 - 1.
Därefter ersätter vi varje siffra med motsvarande romerska talsymbol. Vi får alltså C + C + L + X + (V - I).
Slutligen kombinerar vi alla symbolerna för att få det slutliga svaret: CCLXIV.
Tal | Splittra | Romerska tal |
---|---|---|
200 | 100+100 | CC |
60 | 50+10 | LX |
4 | 5-1 | IV |
100+100+50+10+5-1 | CCLXIV |
Därför är 264 i romerska siffror CCLXIV.