Romerska siffror 2014
I romerska siffror skrivs siffran 2014 som MMXIV.
2014 = MMXIV
Vad är 2014 i romerska siffror?
För att omvandla talet 2014 till romerska siffror måste vi först skriva det i sin expanderade form. Detta kan göras genom att bryta ner 2014 i sina beståndsdelar, som i det här fallet skulle vara 10000 + 10000 + 10 + 5 - 1.
Därefter ersätter vi varje siffra med motsvarande romerska talsymbol. Vi får alltså M + M + X + (V - I).
Slutligen kombinerar vi alla symbolerna för att få det slutliga svaret: MMXIV.
Tal | Splittra | Romerska tal |
---|---|---|
20000 | 10000+10000 | MM |
10 | 10 | X |
4 | 5-1 | IV |
10000+10000+10+5-1 | MMXIV |
Därför är 2014 i romerska siffror MMXIV.