Romerska siffror 2012
I romerska siffror skrivs siffran 2012 som MMXII.
2012 = MMXII
Vad är 2012 i romerska siffror?
För att omvandla talet 2012 till romerska siffror måste vi först skriva det i sin expanderade form. Detta kan göras genom att bryta ner 2012 i sina beståndsdelar, som i det här fallet skulle vara 10000 + 10000 + 10 + 1 + 1.
Därefter ersätter vi varje siffra med motsvarande romerska talsymbol. Vi får alltså M + M + X + I + I.
Slutligen kombinerar vi alla symbolerna för att få det slutliga svaret: MMXII.
Tal | Splittra | Romerska tal |
---|---|---|
20000 | 10000+10000 | MM |
10 | 10 | X |
2 | 1+1 | II |
10000+10000+10+1+1 | MMXII |
Därför är 2012 i romerska siffror MMXII.