Romerska siffror 136
I romerska siffror skrivs siffran 136 som CXXXVI.
136 = CXXXVI
Vad är 136 i romerska siffror?
För att omvandla talet 136 till romerska siffror måste vi först skriva det i sin expanderade form. Detta kan göras genom att bryta ner 136 i sina beståndsdelar, som i det här fallet skulle vara 100 + 10 + 10 + 10 + 5 + 1.
Därefter ersätter vi varje siffra med motsvarande romerska talsymbol. Vi får alltså C + X + X + X + V + I.
Slutligen kombinerar vi alla symbolerna för att få det slutliga svaret: CXXXVI.
Tal | Splittra | Romerska tal |
---|---|---|
100 | 100 | C |
30 | 10+10+10 | XXX |
6 | 5+1 | VI |
100+10+10+10+5+1 | CXXXVI |
Därför är 136 i romerska siffror CXXXVI.