Romerska siffror 111
I romerska siffror skrivs siffran 111 som CXI.
111 = CXI
Vad är 111 i romerska siffror?
För att omvandla talet 111 till romerska siffror måste vi först skriva det i sin expanderade form. Detta kan göras genom att bryta ner 111 i sina beståndsdelar, som i det här fallet skulle vara 100 + 10 + 1.
Därefter ersätter vi varje siffra med motsvarande romerska talsymbol. Vi får alltså C + X + I.
Slutligen kombinerar vi alla symbolerna för att få det slutliga svaret: CXI.
Tal | Splittra | Romerska tal |
---|---|---|
100 | 100 | C |
10 | 10 | X |
1 | 1 | I |
100+10+1 | CXI |
Därför är 111 i romerska siffror CXI.