Romerska siffror 110
I romerska siffror skrivs siffran 110 som CX.
110 = CX
Vad är 110 i romerska siffror?
För att omvandla talet 110 till romerska siffror måste vi först skriva det i sin expanderade form. Detta kan göras genom att bryta ner 110 i sina beståndsdelar, som i det här fallet skulle vara 100 + 10.
Därefter ersätter vi varje siffra med motsvarande romerska talsymbol. Vi får alltså C + X.
Slutligen kombinerar vi alla symbolerna för att få det slutliga svaret: CX.
Tal | Splittra | Romerska tal |
---|---|---|
100 | 100 | C |
10 | 10 | X |
100+10 | CX |
Därför är 110 i romerska siffror CX.