Romerska siffror 1018
I romerska siffror skrivs siffran 1018 som MXVIII.
1018 = MXVIII
Vad är 1018 i romerska siffror?
För att omvandla talet 1018 till romerska siffror måste vi först skriva det i sin expanderade form. Detta kan göras genom att bryta ner 1018 i sina beståndsdelar, som i det här fallet skulle vara 1000 + 10 + 5 + 111.
Därefter ersätter vi varje siffra med motsvarande romerska talsymbol. Vi får alltså M + X + V + I + I + I.
Slutligen kombinerar vi alla symbolerna för att få det slutliga svaret: MXVIII.
Tal | Splittra | Romerska tal |
---|---|---|
1000 | 1000 | M |
10 | 10 | X |
116 | 5+111 | VIII |
1000+10+5+111 | MXVIII |
Därför är 1018 i romerska siffror MXVIII.