998 in romeinse cijfers
Het getal 998 wordt in Romeinse cijfers geschreven als CMXCVIII.
998 = CMXCVIII
Wat is 998 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 998 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 998 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 1000 - 100 + 100 - 10 + 5 + 111 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we (M - C) + (C - X) + V + I + I + I.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: CMXCVIII.
GetalBreekRomeins cijfer
9001000-100CM
90100-10XC
1165+111VIII
1000-100+100-10+5+111CMXCVIII
Daarom is 998 in Romeinse cijfers CMXCVIII.
Getallen gerelateerd aan 998 in Romeinse cijfers
GetalRomeins cijfer
984CMLXXXIV
985CMLXXXV