994 in romeinse cijfers
Het getal 994 wordt in Romeinse cijfers geschreven als CMXCIV.
994 = CMXCIV
Wat is 994 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 994 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 994 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 1000 - 100 + 100 - 10 + 5 - 1 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we (M - C) + (C - X) + (V - I).
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: CMXCIV.
Getal | Breek | Romeins cijfer |
---|---|---|
900 | 1000-100 | CM |
90 | 100-10 | XC |
4 | 5-1 | IV |
1000-100+100-10+5-1 | CMXCIV |
Daarom is 994 in Romeinse cijfers CMXCIV.