988 in romeinse cijfers
Het getal 988 wordt in Romeinse cijfers geschreven als CMLXXXVIII.
988 = CMLXXXVIII
Wat is 988 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 988 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 988 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 1000 - 100 + 50 + 10 + 10 + 10 + 5 + 111 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we (M - C) + L + X + X + X + V + I + I + I.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: CMLXXXVIII.
Getal | Breek | Romeins cijfer |
---|---|---|
900 | 1000-100 | CM |
80 | 50+10+10+10 | LXXX |
116 | 5+111 | VIII |
1000-100+50+10+10+10+5+111 | CMLXXXVIII |
Daarom is 988 in Romeinse cijfers CMLXXXVIII.