96 in romeinse cijfers
Het getal 96 wordt in Romeinse cijfers geschreven als XCVI.
96 = XCVI
Wat is 96 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 96 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 96 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 100 - 10 + 5 + 1 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we (C - X) + V + I.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: XCVI.
Getal | Breek | Romeins cijfer |
---|---|---|
90 | 100-10 | XC |
6 | 5+1 | VI |
100-10+5+1 | XCVI |
Daarom is 96 in Romeinse cijfers XCVI.