932 in romeinse cijfers
Het getal 932 wordt in Romeinse cijfers geschreven als CMXXXII.
932 = CMXXXII
Wat is 932 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 932 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 932 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 1000 - 100 + 10 + 10 + 10 + 1 + 1 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we (M - C) + X + X + X + I + I.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: CMXXXII.
Getal | Breek | Romeins cijfer |
---|---|---|
900 | 1000-100 | CM |
30 | 10+10+10 | XXX |
2 | 1+1 | II |
1000-100+10+10+10+1+1 | CMXXXII |
Daarom is 932 in Romeinse cijfers CMXXXII.