808 in romeinse cijfers
Het getal 808 wordt in Romeinse cijfers geschreven als DCCCVIII.
808 = DCCCVIII
Wat is 808 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 808 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 808 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 500 + 100 + 100 + 100 + 5 + 111 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we D + C + C + C + V + I + I + I.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: DCCCVIII.
Getal | Breek | Romeins cijfer |
---|---|---|
800 | 500+100+100+100 | DCCC |
116 | 5+111 | VIII |
500+100+100+100+5+111 | DCCCVIII |
Daarom is 808 in Romeinse cijfers DCCCVIII.