771 in romeinse cijfers
Het getal 771 wordt in Romeinse cijfers geschreven als DCCLXXI.
771 = DCCLXXI
Wat is 771 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 771 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 771 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 500 + 100 + 100 + 50 + 10 + 10 + 1 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we D + C + C + L + X + X + I.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: DCCLXXI.
Getal | Breek | Romeins cijfer |
---|---|---|
700 | 500+100+100 | DCC |
70 | 50+10+10 | LXX |
1 | 1 | I |
500+100+100+50+10+10+1 | DCCLXXI |
Daarom is 771 in Romeinse cijfers DCCLXXI.