708 in romeinse cijfers
Het getal 708 wordt in Romeinse cijfers geschreven als DCCVIII.
708 = DCCVIII
Wat is 708 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 708 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 708 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 500 + 100 + 100 + 5 + 111 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we D + C + C + V + I + I + I.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: DCCVIII.
GetalBreekRomeins cijfer
700500+100+100DCC
1165+111VIII
500+100+100+5+111DCCVIII
Daarom is 708 in Romeinse cijfers DCCVIII.
Getallen gerelateerd aan 708 in Romeinse cijfers
GetalRomeins cijfer
694DCXCIV
695DCXCV