456 in romeinse cijfers
Het getal 456 wordt in Romeinse cijfers geschreven als CDLVI.
456 = CDLVI
Wat is 456 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 456 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 456 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 500 - 100 + 50 + 5 + 1 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we (D - C) + L + V + I.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: CDLVI.
Getal | Breek | Romeins cijfer |
---|---|---|
400 | 500-100 | CD |
50 | 50 | L |
6 | 5+1 | VI |
500-100+50+5+1 | CDLVI |
Daarom is 456 in Romeinse cijfers CDLVI.