349 in romeinse cijfers
Het getal 349 wordt in Romeinse cijfers geschreven als CCCXLIX.
349 = CCCXLIX
Wat is 349 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 349 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 349 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 100 + 100 + 100 + 50 - 10 + 10 - 1 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we C + C + C + (L - X) + (X - I).
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: CCCXLIX.
Getal | Breek | Romeins cijfer |
---|---|---|
300 | 100+100+100 | CCC |
40 | 50-10 | XL |
9 | 10-1 | IX |
100+100+100+50-10+10-1 | CCCXLIX |
Daarom is 349 in Romeinse cijfers CCCXLIX.