3442 in romeinse cijfers
Het getal 3442 wordt in Romeinse cijfers geschreven als MMMCDXLII.
3442 = MMMCDXLII
Wat is 3442 in Romeinse cijfers?
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we M + M + M + (D - C) + (L - X) + I + I.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: MMMCDXLII.
Getal | Breek | Romeins cijfer |
---|---|---|
30000 | 10000+10000+10000 | MMM |
400 | 500-100 | CD |
40 | 50-10 | XL |
2 | 1+1 | II |
10000+10000+10000+500-100+50-10+1+1 | MMMCDXLII |
Daarom is 3442 in Romeinse cijfers MMMCDXLII.