3003 in romeinse cijfers
Het getal 3003 wordt in Romeinse cijfers geschreven als MMMIII.
3003 = MMMIII
Wat is 3003 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 3003 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 3003 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 10000 + 10000 + 10000 + 1 + 1 + 1 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we M + M + M + I + I + I.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: MMMIII.
Getal | Breek | Romeins cijfer |
---|---|---|
30000 | 10000+10000+10000 | MMM |
3 | 1+1+1 | III |
10000+10000+10000+1+1+1 | MMMIII |
Daarom is 3003 in Romeinse cijfers MMMIII.