248 in romeinse cijfers
Het getal 248 wordt in Romeinse cijfers geschreven als CCXLVIII.
248 = CCXLVIII
Wat is 248 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 248 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 248 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 100 + 100 + 50 - 10 + 5 + 111 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we C + C + (L - X) + V + I + I + I.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: CCXLVIII.
Getal | Breek | Romeins cijfer |
---|---|---|
200 | 100+100 | CC |
40 | 50-10 | XL |
116 | 5+111 | VIII |
100+100+50-10+5+111 | CCXLVIII |
Daarom is 248 in Romeinse cijfers CCXLVIII.