225 in romeinse cijfers
Het getal 225 wordt in Romeinse cijfers geschreven als CCXXV.
225 = CCXXV
Wat is 225 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 225 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 225 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 100 + 100 + 10 + 10 + 5 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we C + C + X + X + V.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: CCXXV.
GetalBreekRomeins cijfer
200100+100CC
2010+10XX
55V
100+100+10+10+5CCXXV
Daarom is 225 in Romeinse cijfers CCXXV.
Getallen gerelateerd aan 225 in Romeinse cijfers
GetalRomeins cijfer
211CCXI
212CCXII