213 in romeinse cijfers
Het getal 213 wordt in Romeinse cijfers geschreven als CCXIII.
213 = CCXIII
Wat is 213 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 213 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 213 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 100 + 100 + 10 + 1 + 1 + 1 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we C + C + X + I + I + I.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: CCXIII.
GetalBreekRomeins cijfer
200100+100CC
1010X
31+1+1III
100+100+10+1+1+1CCXIII
Daarom is 213 in Romeinse cijfers CCXIII.
Getallen gerelateerd aan 213 in Romeinse cijfers
GetalRomeins cijfer
199CXCIX
200CC