2107 in romeinse cijfers
Het getal 2107 wordt in Romeinse cijfers geschreven als MMCVII.
2107 = MMCVII
Wat is 2107 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 2107 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 2107 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 10000 + 10000 + 100 + 5 + 11 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we M + M + C + V + I + I.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: MMCVII.
Getal | Breek | Romeins cijfer |
---|---|---|
20000 | 10000+10000 | MM |
100 | 100 | C |
16 | 5+11 | VII |
10000+10000+100+5+11 | MMCVII |
Daarom is 2107 in Romeinse cijfers MMCVII.