21 in romeinse cijfers
Het getal 21 wordt in Romeinse cijfers geschreven als XXI.
21 = XXI
Wat is 21 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 21 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 21 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 10 + 10 + 1 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we X + X + I.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: XXI.
GetalBreekRomeins cijfer
2010+10XX
11I
10+10+1XXI
Daarom is 21 in Romeinse cijfers XXI.
Getallen gerelateerd aan 21 in Romeinse cijfers
GetalRomeins cijfer
7VII
8VIII