2004 in romeinse cijfers
Het getal 2004 wordt in Romeinse cijfers geschreven als MMIV.
2004 = MMIV
Wat is 2004 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 2004 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 2004 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 10000 + 10000 + 5 - 1 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we M + M + (V - I).
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: MMIV.
Getal | Breek | Romeins cijfer |
---|---|---|
20000 | 10000+10000 | MM |
4 | 5-1 | IV |
10000+10000+5-1 | MMIV |
Daarom is 2004 in Romeinse cijfers MMIV.