2003 in romeinse cijfers
Het getal 2003 wordt in Romeinse cijfers geschreven als MMIII.
2003 = MMIII
Wat is 2003 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 2003 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 2003 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 10000 + 10000 + 1 + 1 + 1 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we M + M + I + I + I.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: MMIII.
GetalBreekRomeins cijfer
2000010000+10000MM
31+1+1III
10000+10000+1+1+1MMIII
Daarom is 2003 in Romeinse cijfers MMIII.
Getallen gerelateerd aan 2003 in Romeinse cijfers
GetalRomeins cijfer
1989MCMLXXXIX
1990MCMXC