2000 in romeinse cijfers
Het getal 2000 wordt in Romeinse cijfers geschreven als MM.
2000 = MM
Wat is 2000 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 2000 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 2000 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 10000 + 10000 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we M + M.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: MM.
GetalBreekRomeins cijfer
2000010000+10000MM
10000+10000MM
Daarom is 2000 in Romeinse cijfers MM.
Getallen gerelateerd aan 2000 in Romeinse cijfers
GetalRomeins cijfer
1986MCMLXXXVI
1987MCMLXXXVII