1490 in romeinse cijfers
Het getal 1490 wordt in Romeinse cijfers geschreven als MCDXC.
1490 = MCDXC
Wat is 1490 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 1490 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 1490 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 1000 + 500 - 100 + 100 - 10 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we M + (D - C) + (C - X).
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: MCDXC.
GetalBreekRomeins cijfer
10001000M
400500-100CD
90100-10XC
1000+500-100+100-10MCDXC
Daarom is 1490 in Romeinse cijfers MCDXC.
Getallen gerelateerd aan 1490 in Romeinse cijfers
GetalRomeins cijfer
1476MCDLXXVI
1477MCDLXXVII