1472 in romeinse cijfers
Het getal 1472 wordt in Romeinse cijfers geschreven als MCDLXXII.
1472 = MCDLXXII
Wat is 1472 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 1472 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 1472 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 1000 + 500 - 100 + 50 + 10 + 10 + 1 + 1 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we M + (D - C) + L + X + X + I + I.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: MCDLXXII.
GetalBreekRomeins cijfer
10001000M
400500-100CD
7050+10+10LXX
21+1II
1000+500-100+50+10+10+1+1MCDLXXII
Daarom is 1472 in Romeinse cijfers MCDLXXII.
Getallen gerelateerd aan 1472 in Romeinse cijfers
GetalRomeins cijfer
1458MCDLVIII
1459MCDLIX