1422 in romeinse cijfers
Het getal 1422 wordt in Romeinse cijfers geschreven als MCDXXII.
1422 = MCDXXII
Wat is 1422 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 1422 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 1422 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 1000 + 500 - 100 + 10 + 10 + 1 + 1 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we M + (D - C) + X + X + I + I.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: MCDXXII.
GetalBreekRomeins cijfer
10001000M
400500-100CD
2010+10XX
21+1II
1000+500-100+10+10+1+1MCDXXII
Daarom is 1422 in Romeinse cijfers MCDXXII.
Getallen gerelateerd aan 1422 in Romeinse cijfers
GetalRomeins cijfer
1408MCDVIII
1409MCDIX