1264 in romeinse cijfers
Het getal 1264 wordt in Romeinse cijfers geschreven als MCCLXIV.
1264 = MCCLXIV
Wat is 1264 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 1264 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 1264 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 1000 + 100 + 100 + 50 + 10 + 5 - 1 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we M + C + C + L + X + (V - I).
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: MCCLXIV.
GetalBreekRomeins cijfer
10001000M
200100+100CC
6050+10LX
45-1IV
1000+100+100+50+10+5-1MCCLXIV
Daarom is 1264 in Romeinse cijfers MCCLXIV.
Getallen gerelateerd aan 1264 in Romeinse cijfers
GetalRomeins cijfer
1250MCCL
1251MCCLI