1208 in romeinse cijfers
Het getal 1208 wordt in Romeinse cijfers geschreven als MCCVIII.
1208 = MCCVIII
Wat is 1208 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 1208 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 1208 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 1000 + 100 + 100 + 5 + 111 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we M + C + C + V + I + I + I.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: MCCVIII.
GetalBreekRomeins cijfer
10001000M
200100+100CC
1165+111VIII
1000+100+100+5+111MCCVIII
Daarom is 1208 in Romeinse cijfers MCCVIII.
Getallen gerelateerd aan 1208 in Romeinse cijfers
GetalRomeins cijfer
1194MCXCIV
1195MCXCV