1072 in romeinse cijfers
Het getal 1072 wordt in Romeinse cijfers geschreven als MLXXII.
1072 = MLXXII
Wat is 1072 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 1072 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 1072 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 1000 + 50 + 10 + 10 + 1 + 1 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we M + L + X + X + I + I.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: MLXXII.
GetalBreekRomeins cijfer
10001000M
7050+10+10LXX
21+1II
1000+50+10+10+1+1MLXXII
Daarom is 1072 in Romeinse cijfers MLXXII.
Getallen gerelateerd aan 1072 in Romeinse cijfers
GetalRomeins cijfer
1058MLVIII
1059MLIX