1020 in romeinse cijfers
Het getal 1020 wordt in Romeinse cijfers geschreven als MXX.
1020 = MXX
Wat is 1020 in Romeinse cijfers?
TOm het getal 1020 in Romeinse cijfers om te zetten, moeten we het eerst in zijn uitgebreide vorm schrijven. Dat kan door 1020 op te splitsen in de samenstellende delen, die in dit geval 1000 + 10 + 10 zijn.
Vervolgens vervangen we elk getal door het bijbehorende Romeinse cijfersymbool. Zo krijgen we M + X + X.
Tenslotte voegen we alle symbolen samen om het uiteindelijke antwoord te krijgen: MXX.
GetalBreekRomeins cijfer
10001000M
2010+10XX
1000+10+10MXX
Daarom is 1020 in Romeinse cijfers MXX.
Getallen gerelateerd aan 1020 in Romeinse cijfers
GetalRomeins cijfer
1006MVI
1007MVII