Római számok 329
A 329-es számot római számokkal CCCXXIX-nek írják.
329 = CCCXXIX
Mi a 329 római számokkal?What is in roman numerals?
Ahhoz, hogy a 329-es számot római számokra alakítsuk át, először is ki kell írnunk a számot bővített formában. Ezt úgy tehetjük meg, hogy a 329-et alkotóelemeire bontjuk, ami ebben az esetben 100 + 100 + 100 + 10 + 10 + 10 - 1 lenne.
Ezután minden egyes számot kicserélünk a megfelelő római számjelre. Így kapjuk az CCCXXIX.
Végül kombináljuk az összes szimbólumot, hogy megkapjuk a végső választ: CCCXXIX.
Szám | Szünet | Római szám |
---|---|---|
300 | 100+100+100 | CCC |
20 | 10+10 | XX |
9 | 10-1 | IX |
100+100+100+10+10+10-1 | CCCXXIX |
A 329 római számokkal kifejezve tehát CCCXXIX.