Római számok 1204
A 1204-es számot római számokkal MCCIV-nek írják.
1204 = MCCIV
Mi a 1204 római számokkal?What is in roman numerals?
Ahhoz, hogy a 1204-es számot római számokra alakítsuk át, először is ki kell írnunk a számot bővített formában. Ezt úgy tehetjük meg, hogy a 1204-et alkotóelemeire bontjuk, ami ebben az esetben 1000 + 100 + 100 + 5 - 1 lenne.
Ezután minden egyes számot kicserélünk a megfelelő római számjelre. Így kapjuk az MCCIV.
Végül kombináljuk az összes szimbólumot, hogy megkapjuk a végső választ: MCCIV.
Szám | Szünet | Római szám |
---|---|---|
1000 | 1000 | M |
200 | 100+100 | CC |
4 | 5-1 | IV |
1000+100+100+5-1 | MCCIV |
A 1204 római számokkal kifejezve tehát MCCIV.